Rotterdam er Fyr og Flamme




Det er fredag eftermiddag og tid til den anden danske prøve i Rotterdam. Fyr og Flamme er med koret klar til at ‘Øve os på hinanden’. 


Og jeg tror de har øvet sig. Det hele ser i hvert fald ud til at sidde lige i skabet. Det ligner det, vi så ved Grand Prixet bare i meget større skala. Det her er godt humør og selv om de færreste vil kalde det her for stor kunst, så er det også de færreste, der kan lade være med at vippe med foden i takt. 


Efter Schweiz, der nok er blandt favoritterne til at vinde semifinale to, så er det dejligt forfriskende at slutte med en brag af en 80’er fest. 


Hvis man ser på bookmakerne, så er der 40 % chance for, at Danmark går til finalen. Vi ligger lige nu nummer 12 hos bookmakerne og det er selvfølgelig ikke det vi gerne vil, når kun de ti bedste kommer med i det bedste selskab. I fanafstemningerne ligger vi ca. samme sted. Men jeg har en fornemmelse af, at vi kommer til at hente stemmer fra gruppen af europærer, der kigger med længsel tilbage på de gode gamle 80’ere, og det er altså ikke nødvendigvis de samme mennesker, der spiller hos bookmakerne eller giver deres besyv med i en fanafstemning. 


I Melodifestivalen så vi igen i år, at schlagerstemmerne kommer fra seerne pænt over de 40, og mod ikke den gruppe er så stor, at det kan lykkes?






Efter mere end et år med Corona tror jeg der venter en tid med fest og farver, og i det billede passer Fyr og Flamme jo helt perfekt. Så hvorfor ikke en finaleplads til denne festlige slutning på den anden semifinale? 


Jeg tror og håber det.





Comments