Så kører vi...

Det er næsten maj og det er næsten tid igen. I dag er prøverne startet i Lisabon og desværre er jeg ikke på plads endnu. Men jeg tæller dagene til det bliver min tid til at deltage i det danske vikingetogt.

Prøverne ligner sig selv: der er fart på de 30 minutter deltagerne har på scenen, der er lydprøve inden scenen bliver indtaget og efter kig i viewing room er det tid til første pressemøde. Ved første prøverne er det mest fanmedierne, der er tilstede og pressemøderne har mest karakter af meet and great.

Dagens program strakte sig over Aserbajdsjan, Island, Albanien, Belgien, Tjekkiet, Litauen, Israel, Hviderusland, Estland og Bulgarien. Dermed har halvdelen af den første semifinale været på scenen for første gang, og vi har også set et par af forhåndsfavoritterne til den endelige sejr: Israel og min personlige favorit fra Tjekkiet. 

Det forlyder, at de begge var yderst professionelle og endda at Netta skulle være endnu større favorit nu end før hun gik på scenen.

Ingen eurovision uden drama, og Mikolas fra Tjekkiet, der har en ret omfattende danserutine måtte forlade området inden pressemødet og tage på hospitalet for tjek af rygproblemer. Hans manager har udtalt, at skaden ikke er alvorlig. Så mon ikke han er klar til andenprøven på torsdag.

Her er lille klip fra Israels prøve:

Comments