Nordisk aften på Euroclub

I aftes var det tid til den officielle åbning af Euroclub. Set med danske briller, kunne det ikke blive finere end, at netop den nordiske fest skulle danne rammen om den første aften.

Vi få hundrede inviterede gæster startede aftenen i en lille gård foran årets Euroclub, hvor vi fik et par glas og kunne hilse på kendte ansigter og en stjerne eller flere. Ud over kunstnerne fra Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island, hører Estland efterhånden også så meget til Norden, at de er en del af vores festaften. Der var også besøg af Sergey fra Rusland og et hav af tidligere deltagere fra primært Finland og Island. 

Selve Euroclub er et stort rum med VIP-område i begge sider, hvor kunstnerne kan nyde festen, mens journalister, fans og de gæster, der har købt sig adgang kan feste i midten. Centrum i rummet er en voldsom stor bar. 

På scenen så vi først Estlands bidrag inden Danske Leonora gav os sin ’Love is forever’, efterfulgt af bidragene fra Norge, Island og Sverige. 



Det er ingen tvivl om, at Sverige har særdeles godt fat i publikum, og at de vil gøre en fin figur i årets konkurrence. Norges bidrag har bestemt også sine støtter, selv om jeg ikke er en af de varmeste. Efter det norske bidrag gav de os en noget særpræget version af Lady Gaga og Bradley Coopers ’Shallow’ tilsat samisk joik. Det er altid sjovt med nye arrangementer, men denne her fortjente nok ikke det store publikum. 


Bland de mange tidligere deltager så vi Finlands bidrag fra 2013 Krista Siegfried. Hun gav os sin ’Marry me’ og hun kunne fortælle, at hun siden den gang har været gift og nu er fraskilt. Så som hun sagde, nu er det tilbage fra start igen… Så hun søger den næste ægtemand.

Min personligt største oplevelse på aftenen var et møde med russiske Sergey Lacarev.


Comments