Finaletid og klar til Hollandsk sejr

Lad mig bare sætte baren højt: Det er klart den bedste og mest spektakulære åbning på en eurovisionfinale nogensinde. Vi får ikke bare en åbning af Netta, men også Dana International giver sin ’Diva’ mens deltagerne en for en strømmer ind i finalen.Showet starter med en flyscene, hvor pilot Netta får landingstilladelse og ankommer til den stor Arna. Det er virklige charmerende. Mon jeg er den eneste, der kæmper med gåsehud og måske en lille tåre i øjenkrogen, når der bliver lagt an til landing?

Efter sigende skulle det være det dyreste ESC nogensinde, og man kan godt se, at der er tænkt over detaljerne selv i åbningsne. Udtrykket ændrer sig hele tiden og det bliver på ingen måde for langt.

Sangene og postkortene følger i en lind strøm som vi kender det. Der er skabt et fint flow gennem showet, hvor udtrykkene fra bidrag til bidrag skifter og sikrer variation. 

Det er altid godt at se hele showet i den rette startrækkefølge, og selve rækkefølgen er der helt sikkert blevet brugt megen tid på at analysere. Jeg har også selv kloget mig på den over det seneste døgn, og mon ikke analysen er, at Holland og Australien ligger godt i svinget. Sandsynligvis med følge af Sverige, Italien, Schweiz eller Rusland i top fem? 

Hele Danmarks Leonora er på scenen som nummer seks efter Rusland og inden San Marino. Det er en fin placering og det lyder sandsynligt, at vi får en fin mellemplacering i finalen. Jeg vil tippe, at vi bliver mellem nummer 15 og 20 - det kan vi godt være tilfredse med. 

Finaleshowet er ikke kun sat til at blive det dyreset men også det længste: fire timer er lang tid. Der er en hel time fra sidste sang har været på scenen, og til vi får de første points på tavlen. I den tid er der masser af ESC nørderi og et besøg af Madonna.

Med 130 dansere og efter sigende en elevator, skal Madonna nok gøre sin entre på en mindeværdig facon. Personligt synes jeg hun er helt overflødig i dette show. Eurovision er stærkt nok til at stå selv. Men det er selvfølgelig en måde at få showet solgt til de amerikanske tv-stationer, så for ussel mammon har KAN nok ladet sig friste til at sælge en bid af Eurovision-sjælen.  

Og hvor skal vi hen i 2020? 

Skal man tro bookmakerne, så bliver det destination Holland der gælder. Efter anden semifinale er han ikke bare favorit som han har været i måneder - han er storfavorit, og mon ikke det ligner en jordskredssejr alla Loreen? Det tror jeg! Med i kampen om topplaceringerne er vores naboer fra Sverige igen i år. Det samme er Italien, Rusland og Australien og hvis det er up-tempo dans, så kan Schweiz også gøre sig gældende i toppen. 

Det er som om Ruslands bidrag har tabt lidt af pusten de seneste dage, og de er også faldet hos bookmakerne. Italien bliver hvert år hevet lagt op af fansene men af en eller anden grund, så bliver deres staging tung og det synes jeg også sker i år. Selv om det er virkelig kvalitet RAI sender, så vinder de ikke, selv om de fortjener det. 

Australien er overraskende med i toppen. Det skyldes ikke musikken med det spektakulære show. De er placeret som nummer 25 i startrækkefølgen, og de kommer til at skabe spænding og en topplacering hos seerne. Men jeg tror ikke de for alvor kan true den hollandske sejr. 

Om få timer er det tid til for sidste gang i denne omgang at sætte kursen mod Expo Tel Aviv. Happy Eurovision!

Comments