Dem skal vi holde øje med: Sverige

Det er jo nærmest hvert år, vi kan sige, at Sverige er én af favoritter til den endelige sejr. Sådan er det bestemt også i år.

I de fleste lande er det nok at få en finalebillet til Eurovision. Men ikke i Sverige, her skal der hvert år en topplacering til, for at deltagelsen er godkendt. Det ligger ligesom i det svenske DNA. Det ses selvfølgelig også af den omfattende konkurrence Melodifestivalen er. Hvert år bliver 28 hits til de svenske radiostationer skabt på de seks uger turneen varer. 

Over de sidste 44 år er det blevet til seks sejre til broderfolket, og de vil gerne have mere guld. 2019 kan blive et guldår. 



Der var ligesom ingen bidrag på siden af John Lundvik i åres svenske finale. Hans ’Too late for love’ vandt en jordskredssejr i Stockholm og blev umiddelbart et hit. Også i Danmark, hvor DR har sat den på playlisten. De 12 points fra den danske jury må være så sikker som shalom i Tel Aviv. 

John Lundvik er 34 år og bor i Stockholm. De første år af sig liv boede har i Storbritannien og han blev adopteret af svenske forældre som helt lille. Han har boet langt hovedparten af sit liv i Sverige. John er ikke kun sanger, men har også skrevet flere sang, herunder har han skrevet Storbritanniens bidrag til Tel Aviv, ’Bigger than us’, der vil blive fremført af Michael Rice. 




I 2018 var John Lundvik også med i Melodifestivalen, hvor han blev nummer tre med sangen ’My turn’. Den sang blev et ret stort hit i Sverige. Allerede i år blev det virkelig hans tur til sejren. Her kan du høre hans bidrag fra sidste år:




Sverige deltager i den anden semifinale fra Tel Aviv den 16. maj, hvor han skal på scenen lige efter Danmark. Han vil helt sikkert brage direkte i finalen, hvor han er med i kampen om sejren. Bookmakerne har lige nu Sverige på en femte plads til den endelige sejr.

Her kan du høre det svenske bidrag:


Comments