Oghhh ja tak!


Selv om vi var så sikre på, at Rasmussen ville sætte vikingesejlet direkte mod finalen nåede pulsen alligevel at komme højt op i aftes. Men det ottende bidrag var Danmark, så nu er der så dømt vikingefest i morgen aften.

Danmark kommer på scenen som sang nummer 15 mellem Tjekkiet og Australien, mens bookmakernes favoritter fra Cypern kommer på som sang nummer 25 og dermed næstsidst. Så nu er gætterierne godt i gang: ville man placere Cypern der, hvis de havde vundet deres semifinale. Sidste år var det Bulgarien, der fik denne umiddelbart så gode startposition, og de vandt faktisk deres semifinale og blev senere nummer to.

Vi hører kun positive ord om det danske bidrag. Der er venlige ord i metroen, pressecenteret, fra de frivillige og blandt fans. Så alt tyder på, at vikingerne kommer til at sejle sig langt frem i feltet. Bookmakerne har pt. Danmark på en 15. plads. Men mon ikke dette kan forbedres på aftenen.

Jeg havde ni finalister rigtige i mit gæt for aftenen. Jeg havde forventet, at Polen havde få billetten frem for Serbien. Men i salen kan det også være svært at høre, om tonerne er rene.

Med resultat i aftes er Rusland og Rumænien for første gang ude af finalefeltet. Det er rart at se, at man ikke automatisk kvalificerer sig når sangmaterialet er dårligt. Lige meget hvem man så end er.

Tillykke til Rasmussen og tillykke til Danmark. Nu er det finalen det gælder, så der er pakke snevejr i den store vindmaskine og festen er først lige begyndt.

Comments