Ti nye finalister

Det er blevet onsdag og de første tømmermænd har ramt Eurovision: de første otte lande er sendt ud i mørket efter den første semifinale i aftes.

Efter et velafviklet første program her fra Kiev kender vi nu ti nye finalister, og der blev plads til et par overraskeler. Finland var en af de store fanfavoritter men for tredje år i træk måtte de blå/hvide sendes ud før finalen. Det samme gælder Island, hvor vi også skal helt tilbage til 2014 for at finde dem i finalen. Sverige er indtil videre dermed første og eneste nordiske land i finalen.

Kun de færreste havde nok forventet, at se Moldova finde vej til finalen. Men deres gode humør må have smittet ud i stuerne. Belgiens sangerinde virkede overraskende veloplagt i aftes og måske det er derfor Belgien nu for tredje år i træk er med i finalen.

Det er svært at vurdere, hvem der vandt finalen i aftes, men jeg vil gætte på, at det var Portugal eller Armenien.

Under den efterfølgende pressekonference blev der trukket lod om startrækkefølgen. Udfaldet blev således:
Moldova (første halvdel), Aserbajdsjan (første halvdel), Grækenland (anden halvdel), Sverige (anden halvdel), Portugal (første halvdel), Polen (første halvdel), Armenien (første halvdel), Australien (anden del), Cypern (andel del) og Belgien (anden halvdel). Dermed har kun seks ud af 16 bidrag trukket første halvdel af finalen. Dermed er der kun yderligere pladser tilbage i den anden halvdel af konkurrencen når de sidste finalister bliver fundet i morgen aften.
Jeg havde gættet otte ud af de ti finalebidrag. Belgiens prøver har været så dårlige, at jeg ikke troede de ville nå finalen, og jeg troede heller ikke Moldova ville klaret det. Til gengæld må jeg så savne Slovenien og Finland.
Om to timer er det første generalprøve på anden semifinale, og nu gælder det for hele Danmarks Anja.


Comments