Sidste åbne prøver

Der blev råbt ’Ale’ fra tilskuerpladserne, da det i dag endeligt var muligt at opleve de italienske storfavoritter på nærmeste hold. Det var blevet tid til de sidste åbne prøver.

Det er slut på de åbne prøver og alvoren kommer listende ind over Kiev 2017. I morgen starter show-week, som produktionsfolkene kalder den. Det er snart tid til at få sat de første endelige points på tavlen.

Men først har vi i dag haft de allerede finalesikre deltagere på scenen. Morgenen startede med de ukrainske værter, der leverede en sikker og solid performance. Midt på scenen står et kæmpe hoved. Det her hører slet ikke hjemme i Eurovision efter min smag, men det har sikkert sit publikum, og mon ikke det bliver til en hæderlig placering for værterne.

Italien har været storfavoritter fra det i San Remo stod klart, at Francesco Gabbani fik billetten til Kiev. De leverede en fin performance, der ligger tæt på det, vi så til den nationale finale – med abe og det hele. Det ligner en klar vinder for mig. Lige nu ligger oddsene også helt i bund for Italien. For en sejr giver de fleste bookmakere lige nu pengene 1,7 gang igen, mens Portugal på en anden plads giver pengene 8 gange igen og Bulgarien giver pengene 8-10 gange igen.

Der er igen i år flere dårlige vokaler. Grækenland er ganske enkelt ikke til at rede og Spanien burde også få et par stærke korsangere fløjet ind fra Madrid. Ellers ligger de i farezonen omkring sidste pladsen. Den risiko kunne vi høre og se med selvsyn ved dagens prøve. Selv om det er en tynd kop spansk the, så har den sang ikke fortjent en så dårlig performance.

De tre sidste bidrag, har valgt helt enkle looks. For Tyskland er det en satsning, når de har så svagt et bidrag. Så på trods af en fin vokal er der risiko for, at Levina sikre sit hjemland den lidet eftertragtede sidsteplads for tredje år i træk. Storbritannien og Frankrig har et mere spændende lys, og det gør, at de ikke bliver glemt i mængden. Lucia fra Storbritannien står midt i et spejl- og skærmarrangement, der giver en fin effekt mens det franske bidrag give en flyvetur over Paris med Eiffeltårnet i centrum. Det er rigtig fint, selv om jeg havde håbet, at Frankrig ville prøve lidt mere.

Og vupti, alt for hurtigt er vi ude i sollyset igen. De åbne prøver er omme. Om et par timer bliver flagene for alle landene hejst til den officielle åbningsfest, og så kan konkurrencen begynde fra i morgen. Spændingen stiger!


Comments