Endnu et corona eurovision


Om et par uger går det hele løs igen, så det er tid til at starte nedtælling til årets popevent nummer et. Mens 2020 med et af de bedste line-ups i årevis blev en fuser, så bliver 2021 helt sikkert et år vi komme til at huske. Lad os se lidt på hvorfor.

Vores hollandske værter beretter om en færdig scenen, ja der har endda været besigtigelse af Kong Willem-Alexander, og om få dage begynder delegationerne for 38 lande at sætte sig i bevægelse mod Rotterdam. Det burde være 39, men Australiens stramme regler for ind- og udrejse gør, at vi ikke kommer til at se Montaigne live on stage. Til gengæld vil en båndet version af sangen indgå i konkurrencen. 

Bulgarien og Ukraine er tilbage i det gode selskab, mens Armenien, Ungarn og Montenegro har valgt at sidde over. Det samme er Belarus (som Hviderusland nu hedder på dansk) blevet tvunget til at melde fra, som en konsekvens af teksten på deres bidrag. Det gør altså, at i alt 39 bidrag melder sig klar til kamp.

Delegationerne kommer til at træde ind i en lukket boble som vi har set det ved store sportsevents. Det skal blive spændende, hvordan det kommer til at påvirke tilgængeligheden for pressen og de fans, der trods alt kommer til Rotterdam.

Antallet af fans og publikummer er stærkt reduceret. Kun 3.500 billetter til hvert af de seks shows er til rådighed. Det svarer til 20 % af den forventede kapacitet, og alle har derfor også modtaget deres betalinger retur og alle billetter er annulleret. Dog med forkøbsret for, dem der alligevel ønsker at kommer til Rotterdam. Det salg finder sted den 8. maj, blot to uger før finaleaftenen.

To uger før Danmark for håbenlig skal synge med om de vigtige tolv points. Og det gør vi i år med en gang 80’er retropop. Sjældent har et dansk bidrag fået så meget spilletid på de danske radiostationer, og sjældent har der være så lidt interesse for det danske bidrag fra alle andre lande.

Jeg ved ikke hvad det er med Danmark. Vi forbinder Eurovision med 80’er fest og de glade dage med stor skulderpuder, Birthe Kjær og Kirsten og Søren. Derfor var det heller ikke nogen overraskelse, da Fyr og Flamme tog sejren ved Dansk Grand Prix. Det var oven i købet helt fortjent, hvis du spørger mig. Men alle andre nationer forsøger at finde et nyt og moderne bud på en vinder. Men ikke her i landet.

Og hvordan kommer det så til at gå? Jeg tror faktisk det kommer til at gå meget bedre, end bookmakere og fans forventer. Lige nu ligger vi til at blive nummer elleve i vores semifinale. 

Men men… Det kan godt være, at det ikke er skønsang vi får serveret. Det er måske nok heller ikke god smag og så er det på dansk. Men jeg tror på, at energien kommer til at smitte ud i stuerne og så må der være seerstemmer nok til en finalebillet. 

Jeg glæder mig i hvert fald til det hele går løs, lige om lidt! 

Velkommen indenfor til endnu en tur med Eurovisionfreak.com.

Comments